onsdag, mai 19, 2010

Det er den draumen

Det er den draumen me ber på

at noko vidunderlig skal skje,
at det må skje -
at tidi skal opna seg,
at hjarta skal opna seg,
at dører skal opna seg,
at kjeldor skal springa -
at draumen skal opna seg,
at me ei morgonstund skal glida innpå ein våg
me ikkje har visst um.


- Olav H. Hauge -Det er den drømmen om at noe vidunderlig kan skje, om en reiser andre plasser. Reiser bort for å skrive, løfte blikket, åpne sansene. Alt dette en finner på, for å få til noe en ikke trur en skal få til hjemme, blant det vante, i de gatene en kjenner, med den utsikten en står opp til hver eneste dag.

Graset er alltid grønnere andre plasser. Graset er grønnere på Fjelberg i Kvinnherad. Regndråpene finere, fuglelåta annerledes. Vinden står mot ruta om kvelden, vind med dråper i.


Det er denne forestillinga om en skal få skrevi så mye bedre andre steder. Forestillinga om landskapet som tar en i mot, demper ei rastløshet, åpner for språket. Gå langs nye, ukjente grusveier og dampe.

Den gamle prestegården står på Fjelberg, og åpner alle romma sine for meg. Heldigvis har jeg vokst opp uten redsel for strenge prester, gjenferd og anna skrømt. Og det leer seg ikke i prestekappa borte på utstillingsdokka i hjørnet av rommet. Det får knirke alt det vil i det gamle trehuset. Her kan jeg sitte og skrive.

Jeg fyrer i peisen og sitter i grua og leser til alle klea mine lukter bål.

Ute går hjorten og gjømmer seg i skogen. Ute vokser snøklokker og kristtorn. Oppe på det gule rommet venter laptopen og det store skrivebordet, den store stillheten, den store drømmen om at noe vidunderlig skal skje.

Her kan du spørre om å få leie Fjelberg prestegard

Ingen kommentarer: